Home
Andes Weefgoed
Projecten
Andes Bevolking
Publicaties
Contact

Archief van berichten

Een indruk van de cultuur van de Hoogland Indianen en het werk van de SHI levert ook het nieuws uit de afgelopen jaren:  

Actueel    2017    2016    2015   2014   2013   2012   2011   2010   2007-2009   2001-2008  

 

 

 

 

 

 

 

Antonieta Conde Marquina:  

                                      'Justicia Intercultural'

Op uitnodiging van SHI hield mevrouw Conde, Cultureel Manager bij het Ministerie van Cultuur in Cusco, Peru, een lezing over Intercultureel recht. Hierbij ging ze in op de manier waarop het Ministerie van Cultuur in Cusco inheemse volkeren in de regio helpt om hun inheemse rechten na te leven, zoals het recht op behoud van eigen taal en cultuur.

 

Last november Antonieta Conde Marquina from Cusco visited Wageningen and Amsterdam to give lecture  about justicia Intercultural, and how she tries to develop inside the ministery of education  in Cusco a balanced programm for the indiginous populations in province of Cusco.

 

Lunes el 21 de noviembre hay una conferencia sobre "Justicia intercultural"en Wageningen. Antonieta Conde Marquina de Cusco va a informarnos sobre este tema y como en Cusco se desarrolla un  programa que las culturas autoctonas  pueden decidir sobre su propia educación.

 

Lees meer - Read more : our page ‘Justicia Intercutural’

 

Naar Archief 2016 - eerste helft

 

Janneke Asbreuk-Jobse overleden

 

Onlangs is Janneke Asbreuk overleden. Zij was, samen met haar man Lütwich, één van de oprichters van de SHI en jarenlang actief voor de Aymara indianen in Chili. Een bijzondere vrouw met een groot hart. Ons medeleven gaat uit naar Lütwich en familie.

 

Bestuur SHI

 

Klik op de foto voor de volledige rouwkaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actie voor Uru’s

De levensbron van de Uru indianen in Bolivia, het Poopomeer, is vrijwel volledig opgedroogd door klimaatverandering en mijnbouwvervuiling. Er is geen water om te drinken en er zijn geen vissen om van te leven. Wij willen daarom een duurzame watertank bouwen zodat Uru's in het dorp Puñaca hun manier van leven in stand kunnen houden. Doe je mee?

 

 

De inheemse Uru’s: klimaatvluchtelingen door klimaatverandering en intensieve mijnbouw

 

Wat voorheen het tweede grootste meer was van Bolivia, met een oppervlakte van meer dan 1000 km2, is door klimaatverandering, overvisserij en intensieve mijnbouw activiteiten vrijwel volledig opgedroogd.

Antropoloog Avalon Veldstra brengt de komende maanden via deze website verslag uit over de Uru’s vanuit haar standplaats Oruro.  Lees meer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archief 2016  - tweede helft  

 

                   naar eerste helft

 

 Berichten uit andere jaren:    

 Actueel  Archief 2015   Archief 2014   Archief 2013  

 Archief 2012   Archief 2011    Archief 2010  

 Agenda 2007-2009    Open Dagen 2008