Home
Andes Weefgoed
Projecten
Andes Bevolking
Publicaties
Contact

Archief van berichten

Een indruk van de cultuur van de Hoogland Indianen en het werk van de SHI levert ook het nieuws uit de afgelopen jaren:  

Actueel    2017    2016    2015   2014   2013   2012   2011   2010   2007-2009   2001-2008  

 

 

 

 

 

 

 

Archief 2012

Nieuwjaarswens voor 2013

La directiva y el webmaster de SHI les desean un feliz año!

 

The board and webmanager of SHI wish you a happy new year!

Het bestuur en de webmaster van de SHI wensen u een gelukkig 2013.  

We zijn bezig de homepagina te vernieuwen om zo ruimte te scheppen voor de rubriek “Uit de wereld” met nieuws van derden over de Andes-volkeren.

 

Reprise Jenny Cardenas op 23 november

Haar optreden vorig seizoen was erg sme; uitverkocht, maar gelukkig komt de Boliviaanse zangeres Jenny Cardenas nog een keer langs! Zij zingt al vanaf haar zesde jaar en is bekend in Bolivia met het geëngageerde lied. Kennismaken met een andere wereld.

Ze treedt 23 november op  om 20.30 uur in De Pletterij te Haarlem . De entree is 10,- euro. Voor reserveren en verdere  informatie zie www.depletterij.nl.   

 

Jaarverslag 2011 online

De activiteiten van de stichting in het afgelopen jaar zijn hierin uitgebreid beschreven en ook is een voorschot genomen op 2012 met het bezoek van Ricardo Calla en de ondertekening van het samenwerkings-verdrag met IECTA en de Universiteit de la Cordillera. Een financiële verantwoording ontbreekt niet.

Download hier: jaarverslag 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerkingsovereenkomst met IECTA en Universiteit de la Cordillera

De samenwerking van SHI met het Chileense IECTA is uitgebreid met een nieuwe partner: de Universiteit de la Cordillera uit Bolivia. Woensdag 29 februari jl. werd het ‘convenio tripartite’ officieel ondertekend door Joop van Kessel namens IECTA, Ricardo Calla namens de Universiteit en Lucienne Berenschot van de SHI. Lees meer...

 

 

 

 

Lezing over Bolivia goed bezocht

Bij de ondertekening van de samenwerking van de SHI, IECTA en de Universiteit La Cordillera gaf Ricardo Calla,

president van deze Universiteit een lezing in Wageningen. Ongeveer 80 aanwezigen hoorden vol interesse over de laatste ontwikkelingen in Bolivia en de Andesregio en er ontstond een levendige discussie in de zaal.

Lees meer...

Bekijk meer foto’s op Facebook.

 

Jongeren helpen in Arampampa

“Toen wij, Emma (18 jaar) en Robin (20 jaar), besloten een reis te maken door Zuid-Amerika, wilden wij hiernaast ook nog graag vrijwilligerswerk doen.”  

 

Zo begint het reis- en werkverslag over het dorp Arampampa en de school. Ze gaven les in Engels, theater en tekenen. Zelf leerden ze over het leven aldaar. Het vollledige verslag is hier te downloaden.

 

 

 

‘Munaña’ is ‘vind ik leuk’ in het Aymara

“Trots vertelt de Boliviaan Elias Quispe Chura hoeveel Facebook-woorden hij al heeft vertaald naar het Aymara, zijn moedertaal. 500 stuks...” zo begint Peter Teffer in NRC en NRC Next over de groep Jaqi Aru dat de inheemse taal Aymara wil behouden en ontwikkelen door in deze taal te bloggen, Wikipedia-lemma’s te schrijven en internetdiensten als Facebook te vertalen.

Lees het NRC-artikel op de site van Peter Teffer.

 

 

 

 

 

Concert Jenny Cárdenas uit Bolivia

Maandag 27 februari, 20h00, Ons Huis, Harnjesweg 84, Wageningen.

Donderdag 23 februari, 20h00, Mondiaal Centrum, Lange Herenvest 122, Haarlem.

Jenny Cárdenas is een bekende singer/songwriter uit Bolivia in een stijl die doet denken aan Mercedes Soza. Bekijk de poster in PDF voor meer informatie.

 

Contemporary politics, indigenous people and environment of Bolivia

Lecture by Ricardo Calla,

Wednesday 29th Februari, 20h00,

Forum building, Wageningen University,

Organised by SHI and Otherwise.

 

Ricardo Calla, anthropologist and former Minister of Indigenous Affairs in Bolivia, has a long history of working with indigenous people in the Andes. Indigenous people form a majority of the Bolivian population and therefore, possess significant political power. However, economic power is still in the hands of an oligarchy.

 

More  information: Uitnodiging PDF

and NY Times about Bolivia:

Nov.2011 & Dec.2009.

 

SHI start 2012 op de social media!

Allereerst een gelukkig Nieuwjaar toegewenst. De SHI is juist begonnen op de social media om op eigentijdse wijze in contact te komen met nieuwe belangstellenden en donateurs. Door ons ‘leuk’ te vinden op Facebook of lid te worden van onze groep op Linkedin helpt u ook de SHI bekend te maken. Een aansprekende fotocollage biedt Pinterest.com.  

 

Studiebeurzen voor inheemse jongeren
De SHI vindt meer aandacht voor inheemse cultuur binnen de Andes universiteiten belangrijk. Daarom steunen wij het beurzenproject van IECTA.

Lees verder...

Help mee en word donateur!

Archief               

 Actueel          Archief 2014  

 Archief 2013   Archief 2012   Archief 2011   Archief 2010  

 Agenda 2007-2009              Open Dagen 2001-2008