Home
Andes Weefgoed
Projecten
Andes Bevolking
Publicaties
Contact

Archief van berichten

Een indruk van de cultuur van de Hoogland Indianen en het werk van de SHI levert ook het nieuws uit de afgelopen jaren:  

Actueel    2017    2016    2015   2014   2013   2012   2011   2010   2007-2009   2001-2008  

 

 

 

 

 

 

 

Beleid 2016 en doelstellingen

 

De doelstellingen en het actuele beleid waren niet duidelijk te vinden in de site. Nu staan de doelstellingen expliciet vermeld op de pagina Wat doet de SHI, terwijl het beleid voor 2016 en de statuten er zijn te downloaden.

 

 

 

Theater in Ecuador

 

December 2015 is de voorstelling Nacer/Birth in première gegaan in Ecuador. Deze prachtige productie van Theatre Embassy  uit Nederland en Humor y Vida uit Ecuador verbeeldt inheemse en moderne kennis en tradities rond geboorte, met ondersteuning van o.a. de SHI en het Ministerie van Cultuur in Ecuador.

Theatre Embassy is genomineerd voor de Ellen Steward Award.  Als zij winnen komt de voorstelling ook naar Europa! Breng je stem uit op: EllenStewartAward.Net.  

 

 

 

Project: Uru’s en het Poopomeer

‘Qotzuñis’ ofwel, mensen van het water, noemen Uru’s zichzelf. Een unieke Andescultuur die met uitsterven wordt bedreigd. Dit project helpt de Uru bewoners om te documenteren hoe hun bestaansbasis, het Poopomeer, te lijden heeft onder slecht waterbeheer, mijnbouw en klimaatverander ing. Daarmee willen zij hun bijdrage leveren aan het duurzame beheer van het meer dat ook de Boliviaanse overheid voorstaat.  

Lees meer: (pdf)

Nieuwsbrief en Jaarverslag

 

Onze laatste Nieuwsbrief met een verslag van onze activiteiten en de financiële cijfers over 2014 vindt u HIER. Het is goed vooraf de begeleidende brief te lezen.

 

 

 

 

29 januari Boliviaanse avond in Wageningen

Op vrijdag 29 januari werd het eerste informatieve en culturele Café Latino van 2016 in Wageningen georganiseerd door de locale Boliviaanse gemeenschap,  Stichting Tinku  en OLAH in café Thuis, Wageningen.

 

 

 

 

 

 

 

Naar Archief 2016 - tweede helft

 

Archief 2016  - eerste helft  

 

   naar tweede helft

 

 Berichten uit andere jaren:    

 Actueel  Archief 2015   Archief 2014   Archief 2013  

 Archief 2012   Archief 2011    Archief 2010  

 Agenda 2007-2009    Open Dagen 2008

 

 

 

 

 

 

9 oktober Internationaal koor met Tinku

Op zondag 9 oktober treedt het Wagenings Internationaal Vrouwenkoor op met medewerking van Tinku. Zij nodigen iedereen uit voor een gezellige middag met zang, muziek en hapjes. Vrouwen uit de hele wereld zingen samen in hun eigen taal. De voorstelling is van 15.00 tot 17.00 uur in de Wilde Wereld aan de Burgstraat 1 in Wageningen. De toegang bedraagt 5,- euro.

 

De inheemse Uru’s: klimaatvluchtelingen door klimaatverandering en intensieve mijnbouw

 

Wat voorheen het tweede grootste meer was van Bolivia, met een oppervlakte van meer dan 1000 km2, is door klimaatverandering, overvisserij en intensieve mijnbouw activiteiten vrijwel volledig opgedroogd. Het meer vormde vanwege zijn unieke eigenschappen (3700 meter hoog en maximaal 4 meter diep) een ecosysteem voor vissen en watervogels. De inheemse bevolkingsgroepen die van visserij afhankelijk waren, zoals Uru’s en Aymara’s, zijn nu genoodzaakt om op een andere manier in hun levensonderhoud te voorzien.

Antropoloog Avalon Veldstra brengt de komende maanden via deze website verslag uit over de Uru’s vanuit haar standplaats Oruro.  Lees meer (doc-bestand)...