Home
Andes Weefgoed
Projecten
Andes Bevolking
Publicaties
Contact

Archief van berichten

Een indruk van de cultuur van de Hoogland Indianen en het werk van de SHI levert ook het nieuws uit de afgelopen jaren:  

Actueel    2017    2016    2015   2014   2013   2012   2011   2010   2007-2009   2001-2008  

 

 

 

 

 

 

 


Tinku nu op Facebook en Twitter

* www.facebook.com/Tinkuvolunteers

* https://twitter.com/TinkuVolunteers

 

Mooie presentatie op Intercultureel Feest

Marisabel Pardo gef een boeiende lezing over de mogelijkheden om een stage te beleven te midden van de inheemse bewoners van de Andes. Het Intercultureel Feest Wageningen vond 23 maart jl. plaats vanwege de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Het evenement trok  bezoekers van diverse nationaliteiten. Zij vertelde hen ook over de cultuur en haar familie in het dorp Arampampa in Bolivia. Bekijk haar presentatie op YouTube!

 

Website Tinku in de lucht

Tinku biedt jongeren de kans om de Andes-cultuur te leren kennen. Jongeren kunnen als vrijwilliger terecht bij diverse organisaties op het platteland of in de stad. Marisabel Pardo heeft dit initiatief van de SHI voortvarend opgepakt en uitgebouwd. Tinku heeft nu een eigen website www.tinku.nl  met alle informatie!

Kennismaken met een andere wereld:  

TINKU

Jongeren die hun blik op de wereld willen verbreden, zijn van harte welkom om een paar maanden vrijwilligerswerk te doen in het indiaanse Arampampa, Bolivia.

Interesse? Lees over de ervaringen van Sophie (download), Emma en Robin (download) en neem dan contact op via shi@antenna.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinku

Welkom op pagina voor Tinku op de site van stichting Samenwerkingsverband Hoogland Indianen (SHI).  Tinku biedt jongeren de kans om de Andes-cultuur te leren kennen. Jongeren kunnen als vrijwilliger terecht bij diverse organisaties op het platteland of in de stad.

Nicole en Geerte leren veel in Bolivia

“Hola! Que tal? Onze maand vrijwilligerswerk zit er alweer op!” zo schrijven Nicole (lerares natuurkunde) en Geerte (laatste jaar studie geschiedenis) over hun verblijf in Boliva.  “We hopen dat we de wereld van de kids in Anzaldo iets hebben verbreed, nu ze weten dat er ook zoiets als blanke mensen bestaat en dat er ook andere werelddelen bestaan dan alleen Zuid-Amerika. Ook wij hebben veel geleerd, zo komt de aardappel uit Bolivia, komt de president hier persoonlijk een nieuwe gymzaal openen, eten de kinderen hier aardappels als broodjes en kan je veel met maïzena!

Verder echt genoten van de tijd in Anzaldo, een bijzondere ervaring om het onderwijs hier mee te maken. Ook onze weekenden waren leuk gevuld met uitstapjes naar het meer Corani, Incallajta (inca-dorp) en Chapare (jungle). Mede dankzij Tinku een hele leuke tijd gehad! Nu op naar de zoutvlaktes Bolivia en Chili!”