Home
Andes Weefgoed
Projecten
Andes Bevolking
Publicaties
Contact
Bestuur

Ondersteuningsgroep

Het bestuur van de SHI bestaat momenteel uit zes personen, die zich onbezoldigd, op vrijwillige basis inzetten voor de stichting. Daarnaast zijn er enkele vaste medewerkers die, eveneens op vrijwillige basis, hun ondersteuning verlenen bij diverse activiteiten van de SHI. Aan de beheerder van de website wordt een bescheiden vergoeding betaald voor zijn werkzaamheden (40 euro/maand).

Lucienne Berenschot studeerde tropische bosbouw in Wageningen. Na haar studie woonde en werkte zij ruim twaalf jaar in Perú, Bolivia en Ecuador. Daar maakte zij van dichtbij kennes met de Andes en zijn bewoners.
Sinds medio 2007 is zij voorzitter van de SHI.

Jacob Kroeze studeerde milieukunde in Wageningen. Via de organisatie van het Latijns Amerika filmfestival raakte hij betrokken bij Latijns Amerika en de Andes. Sinds 2001 is Jacob actief als penningmeester bij de SHI.

Nico Mentink studeerde tropische landbouw in Wageningen, en is musicus. Tijdens en na zijn studie werkte Nico in Colombia, Peru en Costa Rica. Nico is sinds 2007 actief in het bestuur van de SHI. Hij organiseert publieksdagen, stands op informatiemarkten en natuurlijk culturele optredens.

Marisabel Pardo studeerde communicatiewetenschappen in Cochabamba, Bolivia. Sinds 2004 woont zij in Nederland, waar ze een master opleiding sociologie afrondde. In 2008 is Marisabel toegetreden tot het bestuur van de SHI.

 

 

Caroline Wilms Floet studeerde Talen en Culturen van Latijns Amerika aan de Rijksuniversiteit Leiden. In haar vrije tijd zingt zij latijnsamerikaanse muziek. In haar werk houdt zij zich bezig met public relations, de organisatie van evenementen en commerciële activiteiten. Haar coördinerende en organisatorische ervaring wil zij inzetten voor de Hoogland Indianen.

 

María Rodriguez studeerde sociologie aan de Universidad San Simón in Cochabamba, Bolivia. Van 2002 tot september 2009 woonde en werkte zij in Nederland. Vanaf 2007was María actief in het bestuur van de SHI, op het gebied van educatie. Vanuit Bolivia blijft zij contact houden met de SHI.

Laurens van der Zee, antropoloog, kunstenaar en musicus, was bijna 20 jaar lang actief in het bestuur van de SHI. Tegenwoordig is Laurens meer op de achtergrond maar nog altijd actief. Zo coördineert hij op dit moment de catalogisering en beschrijving van de weefgoedcollectie van de SHI.

 

Tom Zwollo studeerde sociologie in Amsterdam. Tijdens zijn studie maakte hij kennis met de Aymara in Bolivia, en raakte gefascineerd. Na het behalen van zijn titel werkte Tom twee jaar in een project over inheemse weefkunst met groepen Aymara in en rond het Titicaca meer in Bolivia. Tom is in 2009 bij de SHI betrokken geraakt, en zal zich inzetten op het gebied van publicaties.

Webmaster

Kees Ruyter studeerde veeteelt in Wageningen. Naast werkzaamheden in het verlengde van de studie, werkte hij bij het Woon-, werk- en cultuurpand de Wilde Wereld en Homogroep in Wageningen. Ondertussen bekwaamde hij zich als webmaster en beheert social media-groepen.

Irene Bloemen studeerde Spaans in Utrecht en vervolgens cultuurtechniek in Wageningen. Daarna woonde en werkte zij zo’n 25 jaar in Bolivia. Van 2007 tot 2009? Maakte Irene deel uit van het SHI bestuur.